Henrik Valis

Träningsfilosofi

För Henrik är styrketräning bara början på en större resa av självförbättring och livskvalité som vi människor gör. Tillsammans med grundpelare som sömn, vardagsmotion och kosthållning kan vi använda styrketräning som en superkraft för att leva bättre och dessutom förlänga vår livslängd.

Vi är kroppar med hjärnor och inte tvärtom – så vi bör behandla oss själva som rörelseapparater och inte bara bärare av information! Look Good, Feel Good & Move Well summerar det ganska bra. En stark, fri och frisk människa har också en kropp som tillåter oss att röra oss obehindrat och dessutom stolt kunna bära upp de kläder vi vill använda. Träning skall vara säker och effektiv och gynna ett livslångt aktivt liv utanför gymmet. Du blir fittast på festen, helt enkelt!

Bakgrund

Henrik såg alla action- och kampsportsfilmer som fanns när han var liten och bestämde sig som tonåring att bli rörlig som Jean-Claude Van Damme och muskulös som Arnold Schwarzenegger. Rörelseglädjen som han bär med sig ända in idag kommer från en ungdom av inlinesåkning och snowboardåkning, varför balans och funktionalitet blivit viktiga ledord i vardagen som tränare.

När Henrik var 19 pluggade han till PT och sakteligen kom fitness, kraftsport och CrossFit att bli Henriks huvudfokus. På universitetet läste Henrik till lärare och utöver att ha undervisat i språk har han varit lärare i specialidrott och faktiskt undervisat CrossFit som skolämne på en svensk gymnasieskola.

Egenskaper

Pedagogisk, kunnig och empatisk. Kapabel att både undervisa och underhålla grupper och inspirera till att utvecklas som individer även utanför gymmet. Påläst på det han undervisar samtidigt som han alltid utforskar metoderna själv i sin egen träning och vardag. Lagomt nördig på tränings- och rörelselära men utan att tappa förmågan att connecta med andra människor. Stor förespråkare av friskhet, styrka och frihet… och går därför i heligt krig mot elsparkcyklar, hämtmat och ändlöst stillasittande framför streaming-tjänster.

Utbildningar

  • Personal Trainer, PT School steg 1 & 2
  • Eleiko Functional Trainer, Eleiko Kettlebell Trainer & Eleiko Strength Coach
  • CrossFit Level 1 Trainer
  • Kandidatexamen i moderna språk (spanska & engelska)
  • Ämneslärarexamen mot grundskolans senare hälft och gymnasieskolan
  • Ett flertal mindre utbildningar (löpning, kost, rehab/prehab, m.m.)