Gymregler

Det är ett relativt litet gäng som tränar här och att alla trivs är väldigt viktigt för oss. Berätta för oss om du har en idé som kan göra gymmet bättre. Om nåt saknas, säg till så fixar vi det. Vi lyssnar och tar till oss av feedback. Tack för att du är en del av Nordic!

Innan du kommer hit

Inställning och kamratskap

På Nordic tränar vi för att bli bättre på allt och i synnerhet det vi i nuläget är mindre bra på. Kom på de pass du egentligen inte vill komma på. Möt dina svagheter och låt oss vända dem till styrkor. Träningen är tuff men belöningen matchar insatsen. Gör ditt bästa med fokus, närvaro och ödmjukhet. Om du vill bli bättre och klara av nya saker så måste du våga flytta gränser och försöka. Bemöt dig själv om du tänker “jag kan inte”. För du kan, och du kommer kunna göra göra sånt som du aldrig tidigare klarat av. Peppa dig själv och peppa andra!

Vårt mini-community för vår community

Gå gärna med i vår Facebook-grupp. Den är endast för medlemmar. Där delar vi med oss av saker som händer som kan vara kul eller intressant för dig att känna till. Om du inte är medlem kan du följa oss på Instagram istället.

Passbokning

Du kan boka pass här eller via vår app GoActive (Ladda ner för iOS, Ladda ner för Android). Alla klasser har ett maxtak på antal deltagare. Boka därför plats för att säkerställa att du har en plats på klassen. Se också till att avboka passen du inte kan komma på, så att någon annan kan få plats. Du kan max avboka 5 pass per månad och om den överskrids utgår en straffavgift.

Främsta anledningen till att vi vill att ni är noga med att boka och boka av är för andra medlemmars skull så att de kan planera sin träning. Men också för att vi använder statistiken för att anpassa och utveckla verksamheten.

Hundar i gymmet


Vi tycker om hundar och tillåter att man har sin hund med sig men hunden skall

⬬ Vara kopplad
⬬ Hållas ifrån sofforna, träningsytan, samt omklädningsrum (får endast vara på betongyta, alternativt sitta på egen medtagen matta)
⬬ Vara rumsren!

⬬ Medtagen vattenskål ska inte kunna välta eller skvätta

Hundar som skäller eller gör utfall mot människor kommer att bannlysas från Nordic

Barn i gymmet

Hos oss lyfts det tunga vikter, så därför är det ej tillåtet för barn att springa runt i lokalen eller vistas ute på träningsgolvet där andra tränar. Era barn är välkomna att sitta i sofforna.

⬬ Mindre barn som ej kan lämnas ensamma i soffan ska övervakas om barnet är med er när ni tränar.

⬬ Barn som vill prova träningsutrustningen kan göra det endast när en vuxen övervakar.

⬬ Ni med barn i barnvagn får träna på ytor där vagnen ej är i vägen. Därför ber vi er träna i "Grottan".

⬬ Önskar ni träna på plattformen så ha barnvagnen på sidan. Max 2 barnvagnar samtidigt!  Barn kan ej ligga på golvet runt om plattformen.

⬬ Under pågående klasser tillåts inga barnvagnar på den ytan. Ni som önskar gå på klasser är såklart välkomna att göra detta, men barnvagnen ska stå utanför träningsgolvet.

⬬ Barn som låter väldigt mycket ber vi er ta med åt sidan ett tag så att ni ej stör andra. Detta är en förutsättning för att ni ska kunna ta med era barn

När du är här

Ha närvaro och ödmjukhet

Vi tycker om vår familjära stämning på Nordic, det är en miljö vi är kända för och är väldigt tacksamma för att ha. Kosta på dig att säga hej, i synnerhet till ansikten du inte är bekant med sedan innan. Här är ingen bättre än någon annan. Vi strävar alla mot att bli bättre.

Kom i tid till passen

Att sladda in sent gör att du missar viktiga delar av passet (presentation/förklaring och uppvärmning). Dessutom stör det de andra. Sikta på att vara på plats 15 min innan passet börjar. Ta en kaffe, värm upp och snacka upplägg med träningskompisarna.

Respektera tränaren

Vi kan med stolthet säga att vi har några av landets bästa tränare. Ta vara på det. Lyssna på de tips du får och lyssna när coachen pratar. En av tjusningarna med funktionell träning är att det alltid finns nåt du kan bli effektivare eller bättre på.

Berätta för oss om dina eventuella skador

Om du är skadad eller har ont är det viktigt att tränaren vet det innan klassen sätter igång. Vi kan anpassa träningen så att du inte överbelastar eller får en långvarig skada.

Egen träning - Open Gym

Att träna själv på Nordic fungerar bra, men det kan vara trångt på vardagar mellan 17:00 och 19:00 då det är mycket folk i lokalen.

Klasser och personliga tränare har prioritet till ytor och utrustning. Det innebär att du som tränar själv kan bli ombedd att lämna plats och ge ifrån dig utrustning till deltagare i pass, tränare eller personliga tränare.

Ytan bakom plattformen är alltid reserverad till personliga tränare och deras kunder och kan inte nyttjas för Open Gym.

Vi föredrar att medlemmar som tränar själva har erfarenhet av träning och känner sig bekväma med sina kunskaper. Om du känner dig osäker så ta gärna hjälp av en personlig tränare.

Dumpning av vikter

Dumpning innebär dunsar och det är inget våra grannar tillåter. Vi har en mängd arbetsplatser i samma hus. Det är nolltolerans mot att dumpa vikter eller orsaka dunsande ljud på vardagar 8.00-17.00 (förutom på lyftarplattformen).

På alla ytor utom plattformen ska du använda bumpers. Det är de breda, lite mjukare viktkakorna. På plattformen får du enbart dumpa vikten om bredden på alla viktkakor uppnår minst 12 cm. Om du dumpar smalare viktkakor än så kommer de att skada plattformen.

Tomma skivstänger, kettlebells och hantlar får aldrig dumpas. De kan ta skada av fall från även låga höjder.

Magnesium

Magnesium är fantastiskt. Det är ett enkelt och effektivt träningshjälpmedel. Vi har flera stora hinkar med magnesium i lokalerna, som du är fri att använda under förutsättning att du ser till att hålla det på två platser: i hinken och/eller på händerna.

Håll händerna ovanför hinken när du använder det och ta bara den mängd du behöver. Det är frestande att ta med sig en bit och lägga bredvid sig, men det är inte tillåtet. Använd aldrig magnesium direkt på en skivstång eftersom det dels skapar sämre grepp ochdels förstör stången.

Klädsel

Du får klä dig hur du vil så länge du kan röra dig fritt i kläderna. T-shirt och linne får med fördel vara i bomullsliknande material då en eventuell skivstång annars lätt halkar längs glatta funktionsmaterial. Ett krav är att kläderna är rena så att andra (och du) slipper onödig lukt.

Användning av hörlurar

Att ha hörlurar i öronen avskärmar dig från din omgivning och kan utgöra en säkerhetsrisk. Det är viktigt att du är medveten om vad som händer omkring dig och du får därför inte ha hörlurar, förutom när du står på löpbandet, använder SkiErg, cykel eller rodd, alternativt stretchar.

Hjälp varandra

Det är inte alltid lämpligt att ge detaljerade instruktioner om teknik om du inte är säker på vad du säger. Däremot kan vem som helst påpeka om någon utför en övning med farlig teknik. Om du ser någon göra en övning på ett sätt som du vet kan vara skadligt, påpeka det direkt för personen.

Ljudnivå

När en klass eller personlig träning pågår så är det väldigt viktigt att tränaren kan använda sin röst för att göra sitt jobb. Det kan vara lätt att dras med i sin träning men försök att tänka på vilken ljudbild din utrustning eller röst utgör.

Efter träning

Skötsel av utrustning

När du är klar med din skivstång så borsta rent den med en stålborste. Borstarna ligger där stängerna hör hemma. Hantlarna kan borstas med samma borste. Torka även av all utrustning såsom mattor, bänkar och bollar med våra rengöringswipes eller spray och papper.

Allt som använts under träningen ska tillbaka när du är klar. Allt i lokalen har en plats och det finns tydliga markeringar för det mesta. Skräp hör såklart hemma i papperskorgen och pantburkar kan du lämna i pantstationen vid receptionen. Fråga oss om du är osäker på vart nåt hör hemma.

Träningstillfällen per vecka

Hos oss finns inget krav på hur många gånger per vecka du måste träna men riktlinjer kan hjälpa dig att få bättre resultat.

  • För dig som inte tränat så mycket eller lätt blir sliten av träningen sårekommenderar vi 2-4 pass per vecka.
  • För dig som tränat ett tag och lätt kan handskas med träningsbelastningen så rekommenderar vi 4-6 pass per vecka.

Oavsett träningsnivå så rekommenderar vi att du vilar helt och hållet var sjunde till åttonde vecka. Regelbunden vila är en av få fungerande hemligheter/genvägar till konstant utveckling inom tuff träning.

Tack!

/Nordic Crew