CrossFit

Funktionell träning som funkar för dig, din nivå och ditt schema

Vi har huvudsakligen tre olika passupplägg för att möta våra medlemmars olika behov och mål. De här passuppläggen kallas för programmeringar. Samtliga programmeringar syftar till att göra deltagarna så vältränade som möjligt genom varierad träning.

LEKFULLT och FUNKTIONELLT

Tre nivåer av träning

Om du är helt ny på funktionell träning eller CrossFit så är Dagens Pass-programmeringen för dig. Det är här vi bygger basen och håller oss i grym form. När rutin, rörelser och tekniken sitter kan du välja att byta till Fitness eller Competition. För att kunna köra klasserna för Fitness och Competition gör du ett standardiserat test där vi kikar på ditt rörelsemönster och din teknik, så att vi vet att du har rätt förutsättningar. Alla programmeringar ingår i ditt medlemsskap.

Dagens Pass

Dagens pass är coachade pass på 60 minuter som erbjuds 7 dagar i veckan. Är du nybörjare är det bra att börja med 2-4 gånger i veckan.

Dagens pass är planerade för att göra dig så vältränade som möjligt genom en kombination av varierade träningsformer och övningar. Passet är utformat för att passa alla, oavsett träningsbakgrund eller mål, och kan anpassas efter dina individuella behov och förmåga.

Träningsplaneringen för dagens pass är gjord för vårt gym och innebär träning 7 dagar i veckan, utan inplanerade vilodagar. Hur ofta och när du vilar är beroende av hur hårt du klarar av att träna. Vi rekommenderar att du anpassar din träningsfrekvens baserat på din träningsbakgrund och nuvarande kondition.

Dagens pass förbättrar din kondition, styrka och teknik i en uppmuntrande och stöttande miljö. Du får chansen att utmana dig själv och utvecklas tillsammans med andra likasinnade personer, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren utövare av CrossFit.

 • 60 minuter
 • Erbjuds 7 dagar i veckan

Fitness

Fitness är för dig som kan hantera mycket träning. Du bör ha minst ett års erfarenhet av coachad CrossFit-träning eller liknande. Klasserna är coachade, 75 min långa och du värmer upp själv.

Om Fitness-passen

Fitness-passen är utformade för dig som har en solid grund inom CrossFit och vill utvecklas ytterligare, utan att nödvändigtvis ha en ambition att tävla. Dessa pass erbjuder en intensiv och utmanande träningsupplevelse som bygger på varierad träning för att göra dig så vältränad som möjligt.

Förutsättningar för att delta på Fitness-passen:

 • Du har bra teknik i grundövningar.
 • Du är van att träna mycket.
 • Du är uppvärmd och klar när passen börjar.
 • Du skriver träningsdagbok.
 • Du förstår termer och uttryck som är vanliga i vår typ av träning (CTB, EMOM, DB SN, PC, Snatch push press, TTB, Alt. E90s, B1, B2, B3 – inga konstigheter?)
 • Du klarar inträdestestet till Fitness

Fitness-passen körs måndag-fredag, och du kan välja att delta på dagens pass eller Competition på lördag eller söndag, eller vila helt på helgen. Genom att delta på Fitness-passen får du möjlighet att förbättra din kondition, styrka och teknik samtidigt som du tränar i en motiverande och stöttande miljö.

Competition

Competition är för dig som har ambition att tävla i CrossFit. Träningen är målinriktad och indelad i tydliga perioder med uttalat fokus på vissa egenskaper. Passen är ca 90 min långa och du värmer upp själv.

Om Competition-passen

Competition-passen är speciellt utformade för dig som vill tävla i CrossFit och därmed kräver lite mer av deltagarna. Passen är inte nödvändigtvis "bättre" träning än dagens pass, men de är anpassade för att hjälpa dig att nå dina tävlingsmål.

Tanken är att deltagare i denna grupp som vill ska tävla tillsammans på mindre tävlingar i Sverige. Det är inget måste men det gör träningen väldigt rolig och höjer träningsmotivationen.

Krav för att delta på Competition-passen:

 • Du är uppvärmd och klar när passen börjar.
 • Du har erfarenhet och färdighet i träningsformen samt att du följer denna planering till 80% med hängivenhet.
 • Du har bra teknik i övningar.
 • Du förstår termer och principer kring träning (reps, set, intervaller, tempon, o.s.v.).
 • Du skriver träningsdagbok.
 • Du klarar inträdestestet till Competition

Competition-passen ger dig möjlighet att utvecklas som tävlingsidrottare inom CrossFit, med fokus på att bygga styrka, uthållighet och teknik för att kunna prestera på tävlingsnivå. Träningen är målinriktad och utformad för att hjälpa dig att nå dina mål inom sporten.

Personliga tränare

Vi hjälper dig hitta gnistan

På CrossFit Nordic har vi många personliga tränare som står redo att hjälpa dig med din träning. Oavsett om du vill komma igång med träningen eller om vill ta din träning till nya höjder, finns det garanterat någon för dig.

Kom igång

Träning som gör dig bättre

På CrossFit Nordic erbjuder vi varierad träning för att möta våra medlemmars olika behov och mål. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren atlet har vi något för dig.

Kom igång

Kom igen, det blir kul!

"Det bästa gymmet jag varit på, underbar stämning och duktiga coacher."

Magda Dellborg - Recension från Google

Google
4.9
99 röster
Bruce
4.9
1690 röster
Facebook
4.7
200 röster