Tjänster

Programmeringar

Träningsupplägg för dig som inte är medlem

Du som inte är medlem på Nordic men ändå vill ta del av våra programmeringar kan köpa dem via TrainHeroic. Vi har 3 olika upplägg för CrossFit och 1 för tyngdlyftning.

Dagens pass

Nordics dagens pass är för dig som fokuserar på att vara skadefri, stark och ha kondition på hög nivå. Den innehåller basstyrka, kondition, crossfit och dessutom inbyggd prehab. Vi lägger till det vi över tid har funnit fungera riktigt bra för de flesta, oavsett vilken träningsstil det kan passa in i. Förutom en generell "kom i form, håll dig i form och ha kul"-strategi, är programmet uppdelat i perioder på 12-15 veckor där vi har ett extra fokusområde på en specifik färdighet.

Det här är ett bra program för dig som letar efter något pålitligt och roligt som bygger en bra bas. Programmeringen finns 7 dagar i veckan. Vardagarna innehåller olika fokus från vecka till vecka. Lördagar och söndagar bjuder på lite tuffare träningspass med en mer uppenbar crossfit-touch. Söndagar görs också till teamträning där man jobbar i par eller ibland trios.

Verkar det intressant? Programmet hittar du här.

Fitness

Det här är Nordics programmering för de medlemmar som har tränat i ett år eller mer. Det är det naturliga nästa steget för dem som regelbundet har tränat Dagens pass och söker mer volym och mer utmanande träningspass. Likt Dagens pass är upplägget gjort kring perioder på 12-15 veckor med samma struktur, men kanske lite mer avancerade fokusområden. Fitness-passen är också lite längre än Dagens pass.

Träningsprogrammet är tänkt att genomföras med 5-6 träningspass per vecka där standardträningen ligger under vardagar. Lördagar och söndagar är tänkta att vara antingen vilodagar eller att en av dagarna spenderas med ett individuellt pass, riktat mot personliga svagheter.

Låter det som en bra match? Programmet hittar du här.

Competition

Den här programmeringen är för dig som vill tävla på intermediate-nivå. Det är för dig som har lite längre erfarenhet och är sugen på att tävla, men inte har 3-5 timmar per dag att lägga på träning. Vi tar det bästa från vår långa erfarenhet av att träna människor för att lyckas med crossfit som sport och hålla oss skadefria på vägen. Programmet är periodiserat för att ha dig i bra form inför "Open" och kanske ytterligare en tävling varje år.

Programmeringen är för 5 dagar där onsdagar är för aktiv återhämtning och söndagar för vila. Detta kommer att hålla dig på en konkurrenskraftig nivå för mellannivå eller förbereda dig för nästa nivå.

Något för dig? Programmet hittar du här.

Tyngdlyftning

Det grundläggande syftet med programmet är självklart att få upp dina tyngdlyftningssiffror, men en stor skillnad jämfört med vanliga tyngdlyftningsprogram är fokus på långsiktig hållbarhet. Detta program är ämnat för dig med viss erfarenhet av tyngdlyftning, där du är bekant med och kan utföra hela lyften, men vill förbättra dina lyft och bli starkare. Träningsupplägget är lyft och styrka på måndagar, onsdagar, torsdagar och lördagar, samt rörlighet (och ibland sommarlöpning/intervaller) övriga dagar.

Programmet har visat sig vara effektivt sedan 2016 och Nordic har som aktiv tyngdlyftningsklubb tagit många nationella och internationella guldmedaljer och pallplaceringar.

Redo att persa i lyft? Programmet hittar du här.

Hämta appen för att komma åt programmeringarna

För samtliga program behöver du TrainHeroic-appen. För Android finns den här och för iOS finns den här.