OM CRossFit Nordic

Träning, gemenskap och personlig utveckling

CrossFit Nordic är mer än bara ett gym; det är en lekplats för vuxna som vill utforska sina fysiska gränser och förbättra sin hälsa.

Rickard Walén bär en annan gymmedlem och skrattar.
Vår filosofi

Riktig träning är Rolig träning

Vi tror att människor mår bra och blir glada av riktig träning. Vi har därför skapat en familjär atmosfär där våra erfarna tränare leder dig mot en hållbar livsstil. Vår filosofi bygger på kvalitet, ständig förbättring och en passion för träning och hälsa. Varje person i vårt crew bidrar till att göra Nordic till den fantastiska gemenskap den är idag.

På Nordic är gruppträning vårt huvudfokus men vill erbjuda en träningsupplevelse som verkligen känns personlig. Genom att begränsa antalet deltagare per pass får varje medlem individuella instruktioner, coaching och pepp – något som vi värderar högt.

Gruppbild på personalen på CrossFit Nordic
nordic CREw

Vi står redo att ta dig till nästa nivå

Vårt professionella team är här för att inspirera, stötta och utmana dig på din träningsresa, oavsett din erfarenhetsnivå. Med djup förståelse för CrossFit och andra träningsmetoder är de ständigt redo att ge dig en effektiv och säker och rolig träning.

Vår historia

Allt började med en blogg och en dröm om ett eget gym

2008

Under sensommaren 2008 startades CrossFit Nordic som blogg och företag. Det var Erik Eliasson som hade stött på CrossFit under sin tid i militären och varit över i USA för en level 1-certifiering. Två veckor senare anslöt Rickard Walén som under en tid letat samarbetspartners i sin ambition att starta ett eget gym. Två killar med passion för träning och företagande satte fart.

2009

Vi letade lokal i över ett år och jobbade under tiden med vanliga jobb samt som tränare på ett s.k. Globo-gym där vi höll CrossFit-pass. Ganska omedelbart (den 2:a oktober 2008) blev vi först i Sverige med att presentera ett “Dagens pass” för varje veckodag. Sedan dess så har det hänt en del.
I samband med att vi anordnade SM i CrossFit 2009 så slog vi oss samman med Mads Jacobsen, Micke Syd Andersson och Nicklas Söderberg som också letade lokal för att öppna ett gym.

2010 – 2014

Den 15:e mars 2010 öppnade vi vårt gym efter tre väldigt intensiva månader, fyllda av utmaningar som ingen av oss hade erfarenhet av. När vi var klara var vi Stockholms första riktiga CrossFit-gym. Det tog oss nästan 2 år att hitta lokal och vi sökte minst sagt aktivt. I slutändan var det ett tips från en bekant som gjorde att vi har det gym vi har idag.

Bild på träningspass från första veckan på gamla Nordic vid Odenplan, 2010

Första veckan på gamla Nordic vid Odenplan, 2010

De ursprungliga grundarna av CrossFit Nordic

Delägare på CrossFit Nordic 2010. Fr. vä: Erik Eliasson, Micke Syd Andersson, Nicklas Söderberg, Rickard Walén och Mads Jacobsen.

2015 – idag

I augusti 2015 flyttade vi äntligen till en lokal som bättre passade vår vision och den träning vi ville förmedla. I dagsläget har vi 1500 kvadratmeter på Hälsingegatan 47, nära Vanadisplan.

Vi har kontinuerligt utvecklat träningen och anpassat utrustningsparken därefter. Vi har anordnat event, vunnit tävlingar, anordnat företagsklasser, barnträning, m.m. Med tiden har tidigare delägare valt att ta sig an andra utmaningar och nya har anslutit. Alla är dock knutna till Nordic och dess träningsglädje på ett eller annat sätt.

Här är gänget som äger och driver CrossFit Nordic idag. Fr. vä: Oscar Andersson, Stefan Engstrand, Jenny Jacobsen, Rickard Walén

Här är gänget som äger och driver CrossFit Nordic idag. Fr. vä: Oscar Andersson, Stefan Engstrand, Jenny Jacobsen, Rickard Walén

Gymmet på Hälsingegatan, välstädat innan dagens första pass. På bilden syns många vikter, prydligt staplade
Kom igång

1 500 kvm lekstuga och ett crew som gör allt för att du ska utvecklas

På Nordic erbjuder vi varierad träning för att möta våra medlemmars olika behov och mål. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren atlet så har vi något för dig.

Kom igång

Träning, gemenskap och resultat

"Det bästa gymmet jag varit på, underbar stämning och duktiga coacher."

Magda Dellborg - Recension från Google

Google
4.9
99 röster
Bruce
4.9
1690 röster
Facebook
4.7
200 röster