Nordic Competition Trials

Du som är erfaren och intresserad av att tävla i CrossFit kan göra ett filmat test för att se om du uppnår kraven för Competition-passen. Det här upplägget är vårt mest krävande.

Om Nordic Competition Trials

Competition-passen är till för de som vill tävla i CrossFit eller funktionell fitness, vilket kräver lite mer av deltagarna. Det är inte på något sätt “bättre” träning än dagens pass. Tanken är att deltagarna ska tävla tillsammans på mindre tävlingar i Sverige. Det är inget måste men det gör träningen väldigt rolig och är ett bra sätt att hålla igång träningsmotivationen.

Förutsättningar för att få köra Competition-passen

– Du är uppvärmd och klar när passen börjar
– Du har erfarenhet och färdighet i träningsformen och följer planeringen till minst 80%
– Du har bra teknik i övningar
– Du förstår termer och principer kring träning (reps, set, intervaller, tempon, o.s.v.)
– Du skriver träningsdagbok

Utöver detta behöver du (precis som för Fitness) klara testerna. Det viktiga i testerna är att de ska spegla din helhet snarare än din dagsform. Du ska alltså klara testerna på återkommande basis.

Så funkar det

Bedömning av testet kostar 850 kr för icke-medlemmar och är gratis för medlemmar på Nordic. Själva testet består av två delar. Ena delen består av ett fåtal övningar/moment som vi vill veta din förmåga i. Du behöver inte göra alla övningar på samma dag (och du kan bara skriva in "fräscha" resultat). Den andra delen däremot, ska du filma och skicka in till oss.

Hur ser upplägget ut

Underlag till testet kan du ladda ner här (PDF). På instruktionsvideon kan du se hur du ska placera kameran och röra dig mellan de olika delarna av testet. Se till att få med alla delar och hålla de tider som är angivna.

När du genomfört och filmat testet är det bra om du dubbelkollar så att du fick med alla delar innan du laddar upp den på t.ex. Youtube eller Dropbox. Därefter klickar du dig in på formuläret för Competition som du hittar här. Där anger du dina testresultat och länkar till din video. Vi kommer att titta på din video så snart som möjligt. Det kan ta någon dag eftersom vi är noggranna och vi brukar också ge feedback på innehållet. När du fått återkoppling om att allt ser bra ut är du välkommen att köra Competition-passen. Frågor? Hör av dig till Rickard.

Instruktionsvideo