Nordic Fitness Trials

Ett filmat test för dig som är van att träna mycket med bra teknik. Via testet får du tillgång till alla Fitness-pass. De innehåller lite mer komplexa rörelser, vilket ställer krav på en stark bas och bra rörelsemönster.

Om Nordic Fitness Trials

Testet för Fitness är för dig som vill träna Fitness-klasserna på Nordic. Testet är för dig som har tränat funktionell träning i minst ett år. Fitness-passen är för de som vill träna mycket, bli bättre på funktionell träning men inte nödvändigtvis har ambition att tävla i CrossFit.

Förutsättningar för att få köra fitnesspassen

– Du har bra teknik i grundövningar

– Du är van att träna mycket

– Du är uppvärmd och klar när passen börjar

– Du skriver träningsdagbok

– Du förstår termer och uttryck som är vanliga i vår typ av träning (CTB, EMOM, DB SN, PC, Alt. E90s, B1, B2, osv)

Utöver detta behöver du också klara testerna . Tanken med de här testerna är att de ska spegla allmän färdighet och erfarenhet. Testerna ska du kunna göra lugnt och ledigt vilken dag i veckan som helst. Du bör inte träna för att endast klara testerna med nöd och näppe.

Så funkar det

Bedömning av testet kostar 850 kr för icke-medlemmar och är gratis för medlemmar på Nordic, ( såvida du tidigare gjort någon av våra andra introductions alternativ) Själva testet består av två delar. Ena delen består av ett fåtal övningar/moment som vi vill veta din förmåga i. Du behöver inte göra alla övningar på samma dag (och du kan bara skriva in "fräscha" resultat). Den andra delen däremot, ska du filma och skicka in till oss.

Hur ser upplägget ut

Underlag till testet kan du ladda ner här (PDF). Följ instruktionerna noga. Kika också på instruktionsvideon här nere för hur du ska placera kameran och röra dig mellan de olika delarna av testet.

När du genomfört och filmat testet är det bra om du dubbelkollar så att du fick med alla delar innan du laddar upp den. Du kan t.ex. ladda upp videon på Youtube eller Dropbox. Därefter klickar du dig in till Fitness-formuläret som du hittar här. Där anger du alla dina testresultat och länkar till din video. Vi kommer att gå inom resultaten och titta på din video så snart som möjligt. När du fått återkoppling om att allt ser bra ut är du välkommen att köra Fitness-passen. Frågor? Hör av dig till Jakob.

Instruktionsvideo