David Englund

Om mig som tränare

Jag tror på devisen ”Walk your talk” och de råd jag ger mina klienter lever jag själv efter. Det som utmärker mig som Personlig Tränare är att jag genom min långa erfarenhet skapat en förmåga att individualisera träningen så att den passar just dig. Jag har en stark arbetsmoral och känner stolthet när mina klienter förverkligar sin potential, att se folk spränga sina gränser är en stor anledning till varför jag gör det jag gör.
Anser du precis som jag att det viktigaste med träningen är att den ska vara rolig så är det mig du ska kontakta. Jag arbetar med klienter som har målet att ta medaljer på SM i tyngdlyftning lika väl som med de klienter som vill ta sig ur soffan utan höftsmärta, eller helt enkelt vill vara nöjda med bilden som möter dem i spegeln. Med ständig utveckling är träningen alltid rolig.

Jag tror inte att allt fungerar för alla, men att något alltid fungerar för dig.

Bakgrund

‍Jag har varit verksam inom tränings- och hälsobranschen sedan 2003 då jag började arbeta som gyminstruktör/personlig tränare. Med mitt stora intresse i hur människokroppen fungerar som bränsle tog jag år 2007 examen och fick min legitimation som Naprapat, något jag studerat till parallellt med mitt arbete som personlig tränare.

Jag har haft ett stort träningsintresse sedan tidigt 90-tal, med rötterna inom handboll och boxning. År 2007 började jag med CrossFit och tävlade på första gången på SM i CrossFit 2009. Nu har jag för egen del flyttat fokus från CrossFit till tyngdlyftning och har tävlat i mängder av tävlingar sen 2012, bland annat flertaliga SM.

Personlig träning med mig

Jag jobbar med konkreta och mätbara mål med mina klienter. Tillsammans formulerar vi mål, stora som små, att nå. Jag jobbar för att du ska nå dina mål och utvecklas.
Träning med mig är inte helt kravlös men ofta rolig. Transparens mellan mig som personlig tränare och dig är viktig, ärlighet och arbetsvilja likaså. Jag bygger upp träningen och du följer mina anvisningar och gör eventuella hemläxor. Jag är mån om att mina klienter ska få en så bra träningsupplevelse som möjligt och det kräver samarbete.
Inom Naprapatin är jag specialiserad på att hjälpa aktiva idrottare att komma tillbaka, starkare än någonsin, från skador.

Egenskaper

Som din PT kan jag hjälpa dig att nå dina mål, oavsett din målsättning. Det kan vara att klara vardagssituationer utan att få ont i kroppen, tappa vikt för att bli frisk och hälsosam, bli bättre på tyngdlyftning, bygga muskler för att bli starkare eller grenspecifik träning för att bli starkare/snabbare/uthålligare inför en eventuell tävling.

Utbildningar

 • Legitimerad Naprapat, behandling av problem i rörelseaparaten, inriktning idrott.
 • CrossFit Level 1 tränare
 • CrossFit Gymnastics Cert.
 • Lic. Personlig Tränare via flera instanser
 • Olympic Weightlifting-Greg Everett, tyngdlyftning
 • Utbildning inom Gray Institute för screening och korrigering av rörelsemönster samt rörelseinskränkningar.
 • Ett flertal utbildningar inom rehab, träning för gravida, kost för olika mål m.m.

Meriter

 • Coachat atleter på många olika sorters CrossFit-tävlingar sedan 2011, alltifrån MK Open till Meridian regionals.
 • Coachat ett flertal tyngdlyftare i SM i tyngdlyftning 2014,2015 och nu kommande SM 2016.
 • Ansvarig coach Nordic tyngdlyftning, dam- samt herrlag.
 • Stockholmsmästare i tyngdlyftning 2012, 2014 och 2015 samt Svealandsmästare i 2013, 2014 och 2016.
 • Tävlat mycket i CrossFit 2009-2012, t.ex. SM 09,10,11 och European Regionals 2012.

Som aktiv naprapat har jag lättare att minska skaderisk och se rörelsemönster hos klienterna. Dessutom behandlar jag självklart eventuell smärta och skador. Jag har mitt behandlingsrum på CrossFit Nordic.