Jakob Asterblom

Jakob har genom en längre och erfaren resa genom CrossFit-Sverige äntligen tagit sig hela vägen till oss på Nordic. Han jobbar väldigt mycket med rehabilitering och “prehabilitering” av skador med väl genomtänkta rörelser och stabiliserande positioner. Med sin blygsamma (men ändå estetiskt vältränade) kroppshydda så presterar han bäst i ringar och andra tunga gymnastikmoment. Vill ni uppleva kreativa uppvärmningar med en stor dos komik så boka er på hans klasser.

Något du kanske inte visste om Jakob är att han har ohälsosam kärlek för sötpotatis, avokado, mango och all form av surfing.

Filosofi

Målet är att hjälpa människor och idrottare att nå sin högsta individuella potential, prestanda och livskvalitet.

Vi uppnår detta tillsammans genom ett HOLISTISKT perspektiv och tillvägagångssätt genom att analysera olika aspekter av livet som rörelsekvalitet, koordination, balans, styrka, kraft, hastighet, uthållighet, smidighet, stamina, kardiovaskulära funktioner, ledflexibilitet och stabilitet, kärnstabilitet, närings- och livsstilsval, vila & återhämtning - psykologiska faktorer som stress och hur det agerar som en dämpare för olika kroppsfunktioner.

Jag kommer att guida dig till ditt individuella sätt att göra framsteg mot dina egna mål - oavsett vad det är - att göra din första Muscle-Up, se bra ut naken, öka din vitalitet eller bara återfå din "gnista i livet".

Bakgrund

Jag växte upp på Gotland där jag tillbringade min ungdom med att klättra på raukar och strövade omkring på landet i sökandet efter äventyr. Den upplevelsen lade en enorm grund för framtida triumfer och prövningar inom otaliga olika sporter. Jag hittade Crossfit 2009 och det tog snabbt över hela mitt liv - jag ägnade min tid åt att utveckla min kondition. Tyvärr var jag 2010 med om en allvarlig bilolycka där jag bröt ryggen. I oktober 2015, efter flera års bakslag (utan att veta hur allvarliga mina skador var) bestämde jag mig äntligen för att genomgå en ländryggsfusion på Spine Center i Stockholm, Sverige. Nu är hela min träning RÖRELSE-orienterad och fokuserad på (FÖRE-)REHABILITERING och ATLETISK PRESTANDA.

Personlighet

Jakob har ett öga för rörelse och är mycket noggrann i sitt arbete med människor. Hans energi och humor kan inte undgå någon.

Utbildning

  • STAC (Scandinavian Top Athletic Center) – "STAC ELITE TRAINER"
  • Prague School of Rehabilitation & World Surf League – "D.N.S SURF I"
  • OPEX CCP – "Assessment" & "Program Design Level 1"
  • Ido Portal– "Movement X"– "The Corset"– "Locomotion"
  • GREON AB – "Mental Toughness Instructor Level 1, 2 & 3"
  • CrossFit Level 2
  • CrossFit Gymnastics
  • Otaliga fler kurser och personliga studier - allt från hälsa, nutrition och träningsvetenskap till epigenetik, ontogenetik och utvecklingskinesiologi.