Rickard Walén

Om mig som tränare

På mina pass så får du stort fokus på teknik. Jag får ofta höra att jag håller pass på ett väldigt pedagogiskt sätt. Trots att jag kanske ser ut som en rysk soldat så är jag ganska snäll som tränare. Jag håller på vettiga principer men det finns inga måsten. Träningen anpassas efter allas behov. Mina kriterier för ett bra pass är att det ska vara

  1. Utmanande på något sätt
  2. Lärorikt
  3. roligt

Bakgrund

Jag haft ett stort intresse för träning sen barnsben. Har tränat lite bandy, jiu-jitsu, handboll, skytte, volleyboll, krav maga men framförallt fysträning på egen hand. Jag började själv träna hemma redan i första klass. Det var roligt med sit-ups, pull-ups, armhävningar o.s.v.

Med nyfunnet träningsintresse efter värnplikten så började jag utbilda mig inom träningsbranschen. Sedan dess har jobbat flera år med träning som instruktör och personlig tränare på större gymkedjor. Jag brinner för träning och hälsa och att hjälpa andra med detta. Min omgivning kan vittna om denna passion som ofta visar sig genom ivrigt predikande.

Jag spenderar såväl fritid som arbetstid med att kontinuerligt förbättra mina egenskaper och kunskaper som tränare.

Personlig träning med mig

All träning sker i huvudet. Det börjar med beslut och det hålls igång med passion och motivation. Du bestämmer hur mycket tid och energi du vill lägga ned på din hälsa och prestationsförmåga.

Jag jobbar bara med personer som är motiverade. Hur bra jag än är på att ge instruktioner, träningsprogram, kostråd och så vidare, så spelar det ingen roll om de inte kommer till användning. Du kommer till mig om du är motiverad. Då lovar jag att du kommer ha kul som f när du tränar och att du når dina mål.

Utbildningar

  • CrossFit Level 1 tränare
  • CrossFit Gymnastics Cert (ett flertal gånger)
  • Cert. Kettlebelltränare – IKFF, Steve Cotter
  • Olympic Weightlifting – Greg Everett
  • Lic. Personlig Tränare
  • Ett flertal mindre utbildningar (löpning, kost, rehab/prehab, m.m.)