June 12, 2023

Sommaren på Nordic – något att pröva?

Hela året har jag väntat på – juni, juli, augusti (och september?). Äntligen är den här – årstiden vi alla har väntat på – sommaren. Livet känns lekande lätt helt plötsligt, och en svensk som gått i ide ur vintern kommer äntligen ut i det fina vädret.

Sommarkort på CrossFit Nordic – träna till förmånligt pris med ett erbjudande för juni-september

Många människor kan också fly bort från sina vanliga liv. Vi flyr jobbet på våra semesterdagar. Vi flyr innerstan för skärgården. Vissa av oss flyr också gymmet och slår oss ner på uteserveringar, medan andra förblir dedikerade sin träning och bara ser det som en annan årstid i mängden.

Sommaren är också en briljant tid för att fortsätta träna! För ju längre vi låter oss falla bort från våra goda vanor, desto längre tid tar det att komma tillbaka. Juli är vår allra lugnaste månad både i innerstadsstockholm och på CrossFit Nordic, men det betyder ju också en extra intim träningsupplevelse både för den som vill fortsätta med goda vanor eller komma igång med goda vanor!

Med det sagt så öppnar vi här upp våra dörrar för totala nybörjare som vill komma igång men också för vana CrossFitare som vill pröva något annat!

  1. Sommarkort á 1690 kr / månad och utan bindningstid – du tränar juni-september och binder inte upp dig på något mer
  2. Prova på CrossFit Nordic i 2 veckor för 650 kr – gäller tidigare utövare av CrossFit som helt enkelt vill pröva på Nordic lite grann
Vad har du för planer för sommaren de dagar det regnar?
Vad har du för planer för sommaren de dagar det regnar?

Vi behöver förstås inte ligga i formtopp över sommaren, men någon form av underhållsträning mår vi bra av. Vi kanske inte behöver träna 4-5 pass i veckan, utan att kanske 2-3 är en bra nog siffra som främjar mer liv och fritid. Kanske det räcker att styrketräna, och låta ett aktivt liv utomhus med lek, trädgårdsarbete och utomhusidrott utgöra din konditionsträning.

Du kan ju alltid prova på CrossFit hos oss också. Vår lokal ligger ju lite anonymt dold på Hälsingegatan 47 samtidigt som vi stoltserar med 1500 m2 träningsyta, men det kan ingen gissa utifrån. På söndagar kör vi prova på-pass 11:30, helt utan kostnad, och då får den nyfikne en bättre idé av vad vi håller på med egentligen. Funderar du på att testa kan du alltid titta in videon nedan och höra vad Elias (nuvarande medlem) och Monika (förstagångsdeltagare) hade att säga.

Oavsett vem du är och var du kommer från så tror jag att träning på sommaren är en bra grej. Vi kan alltid prata om det här med att göra ett commitment. Fyra månader är ett commitment, men det är hanterbart. Pröva två veckor för 650 kr är också rimligt för den mer erfarna som är nyfiken på oss. Mer commitment än så kan skrämma bort en nyfiken individ, samtidigt som vår idé på CrossFit Nordic bygger på kvalité mer än kvantitet, på intimitet mer än anonymitet, och att sälja resultat från träningen mer än att rea ut vår träning till lägsta pris. Läs mer om oss på Nordic här.

Träning ska vara roligt och ska ge resultat. Är något värt att göras så är det värt att göras ordentligt. Gör vi det ordentligt skapar vi oss resultat, och i grupp med andra blir det mer meningsfullt.
Träning ska vara roligt och ska ge resultat. Är något värt att göras så är det värt att göras ordentligt. Gör vi det ordentligt skapar vi oss resultat, och i grupp med andra blir det mer meningsfullt.

Det är konstigt – för ibland hör jag människor säga “jag skall börja med CrossFit – jag skall bara komma i lite bättre form först”… och vips så skjuter vi det framför oss.  Vi börjar träna flera gånger, men vi förblir sällan igång för vissa pusselbitar saknas. Sedan kommer sommaren, och då släpper vi allt… eller? Du behöver inte vara i form för att börja med CrossFit men du kommer sannerligen komma i bättre form av att göra det – bättre än du kommer på egen hand!

Ställ dig själv frågan vad det gör för dig att hålla igång under sommaren kontra att inte hålla igång… och hur länge du ska vänta före du gör något åt det. The longer you wait, the harder it gets. Vi är här för dig när du behöver det… och det skulle vara jättekul att få möta er i er träningsresa särskilt nu under sommaren som för många annars bara är en lång off-season.

Frågor? Om inte annat så lämnar jag er med lite Gyllene Tider, som förstås är en referens till träningsperioden juni, juli, augusti (… och med Nordics sommarkort även september, hihi).

I friskhetens och styrkans tjänst,

Coach Henrik

Kom igång

Kom till Nordic och känn dig som hemma

På CrossFit Nordic erbjuder vi varierad träning för att möta våra medlemmars olika behov och mål. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren atlet har vi något för dig.

Kom igång

Nordic - en lekstuga för vuxna