June 21, 2023

April 14, 2023

DiscoFredagar – dåtid, nutid och framtid!

Fredag 24 mars körde vi premiären och om två veckor på fredag 28 april är det dags igen. DiscoFredag är den senaste av våra briljanta idéer där vi kombinerar två saker vi värdesätter: fredagsfys och fredagsmys!

Vad hände egentligen? Från början ville inte att någon ska behöva välja mellan att ha en aktiv fredag på gymmet och en social fredag med vännerna – så varför inte kombinera dem bägge?

Pump, CrossFit och Teamwork… Social gemenskap, bastu och möjlighet till mat och dryck efteråt. Fredagar är en kär dag för många och nu försöker vi på Nordic att göra den ännu lite mer kär. Sverige har en epidemi där chipstillverkare jobbar stenhårt på att fredagsmys är heligt. Några av oss mer radikala träningsförespråkare lobbar för fredagsfys före fredagsmys. Kanske, kanske, att vi lyckas kombinera dem två gånger i månaden med detta koncept.

Som du kunde läsa om i Nordics medlemsbrev april 2023, på löningsfredagar och på fredagen två veckor efter det så öppnar vi upp för våra medlemmar att ta med sig vänner utifrån för att komma och träna tillsammans. Närmsta datum är om två veckor (28/4) och sedan igen 12/5 och 26/5 och tiden är satt till 17:45-19:00 och 30 platser finns att boka! Kompisen kan enkelt registrera en profil och faktiskt boka sig här på denna länk

Bänkpress med Twist + Fixa Frillan för Fest :-)

Bänkpress med Twist + Fixa Frillan för Fest

Alltså, på Nordic jobbar vi hårt… Men vi gillar också att festa till det. Jämför vi statistiken på hur många träningspass våra medlemmar gör på en månad så lovar jag er att det tillhör bland det högsta i Sverige! Vårt uppdrag på Nordic är helt enkelt att göra människor bättre, och sättet vi gör det är “genom utmanande fysisk rörelse, gemenskap och vettig kost på ett säkert, effektivt och roligt sätt” . Med dessa slags Funktionella Fester och Fysiska Fredagar hoppas vi komma åt det roliga och det gemenskapsskapande som träning kan vara. För om vi för alltid är fast i målmedvetenhet och tuffa workouts i stil med CrossFit Open, var är själva festen då?

Disco för många förknippas ofta med en gyllene musikstil, som beroende på årtionde låter lite olika men är oerhört glad och festvänlig. Coach Peter Runnander diggar musik och han lät dela med sig av signa bästa 80talshits som vi lirade sist! Dessutom kom Rickard på den briljanta idén att vi skulle ha en discokula… så med hjälp av en förlängningssladd kunde vi också skapa en ljud- och ljusshow som ytterligare en partyhöjare! Du kan också kolla in resultatet på Film från fredagsdiscot i slutet av mars! Samantha Fox + svett + pump i muskler + discokula? JA, TACK!

För andra som Coach Henrik associeras disco faktiskt till RollerDisco, en slags trend som kom sent på 70-talet och som delvis blev känt via populärkulturen. Bland annat så dök Patrick Swayze upp i filmen Skatetown USA och en annan film hette Roller Boogie. Filmernas kvalité kan diskuteras men det estetiska gjorde stort intryck. För att skapa lite hype men också för att ha roligt på jobbet uppmuntrade Coach Henrik medlemmar att gilla & kommentera ett Instagram-inlägg, och om det då fick 300 likes och 30 kommentarer så skulle han hålla passet i rullskridskor. Vad blev resultatet? 317 likes, 45 kommentarer och en mycket glad Henrik!

En Instagram-tävling skapar engagemang som skapar ytterligare feststämning!

En Instagram-tävling skapar engagemang som skapar ytterligare feststämning!

Nu om två veckor är det dags igen. Passet kommer att ha ett säreget namn och ha mindre fokus på prestation och mer fokus på att ha kul, även om det blir grisigt. Förra gången fick det namnet Pavlov’s Pump, och hade då en association till psykologi och begreppet betingning, där kopplingen var att deltagarna varje gång någon ringde i PB-klockan skulle stanna upp vad de gjorde och göra en av tre pumpövningar tillsammans (biceps curl / triceps extensioner / långsamma sit-ups). Rätt skoj, faktiskt!

Några av er kanske såg det briljanta SVT-programmet Svett & Etikett med Kalle Zackari Wahlström för ett gäng år sedan? I den här serien prövade Kalle under två säsonger på diverse idrotter för att sedan tävla i dem. I ett humoristiskt inslag när Kalle tyckte att träningen var lite för allvarsam tog Henrik Schyffert med honom på sin tolkning av DiscoFredag, där man då tränar vad man egentligen vill (biceps & bröstmuskler) och lite komiskt tar en cigg efteråt. I Nordics fall byter vi ut ciggen mot en varm bastu och en möjlig After Workout (AW på vårt språk) på närliggande Hotell Blique by Nobis.

Så, med det sagt (om du inte sett videon, stanna upp och gör det!),

“Jag tänker att man ska träna resten av livet, och det tar ju aldrig slut… Ska man hålla på med någonting måste man ha kul, och det här är ju som en extra grej.. Så man gör vanlig & bra träning också, men så gör man discofredag då och då!”

Ha det gött alla!

Hoppas vi syns om två veckor för fredagsfys och fredagsmys i samma pass, bastu och afterworkout! Ta med en kompis, vetja!

/Coach Henrik

Kom igång

Kom till Nordic och känn dig som hemma

På CrossFit Nordic erbjuder vi varierad träning för att möta våra medlemmars olika behov och mål. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren atlet har vi något för dig.

Kom igång

Nordic - en lekstuga för vuxna