June 21, 2023

June 26, 2023

Hundarna på Nordic – del 1

Hunden är människans bästa vän… eller?

Hunden Saga med husse Frank

Titt som tätt dyker det upp frågor till oss om huruvida man får ta med sig sin hund till Nordic, och på den frågan är svaret ett rungande JA! Eller som hunden själv skulle säga, voff, voff!

Hundarna är ett av mina favoritinslag på Nordic faktiskt. Det är klart att vi inte har ett vilt hunddagis, men som medlem eller som PT-kund får man självklart ta med sig sin hund så länge man håller sig till ett par trivselregler (här kan du också läsa om gymregler i övrigt).

Fördelarna med hundarna är flera som jag ser det: hundägare kan ju förstås som individer klämma in sin träning och bara ta med sig hunden in, istället för att behöva vänta till partnern eller annan hundpassare kommer hem… eller då lite skamset lämna en hund som tittar på dig med sina stora ögon och säger ”husse/matte, varför får jag inte följa med? Vi skulle ju ha så kul ihop och ha den bästa dagen någonsin!”

Hundar på Nordic - för allt trivsamt i livet finns det trivselregler så det ska bli förbli trivsamt och vi inte ska bli arga på varandra :-)
Hundar på Nordic – för allt trivsamt i livet finns det trivselregler så det ska bli förbli trivsamt och vi inte ska bli arga på varandra

Inne på själva gymmet blir det också en intressant scen med våra fyrbenta vänner på plats. Det är väldigt avkopplande och avstressande att få stanna upp under sin workout eller på vägen in/ut från gymmet och klappa en hund! Dessutom skapas positiva interaktioner mellan medlemmar, som får gemensamma intressen i dessa pälsbeklädda vänner och ofta börjar prata.

Hundarna på Nordic är faktiskt en betydande del av den community och gemenskap vi delar inne på Nordic. Vi gjorde faktiskt så att vi kontaktade Saga, en av alla hundar som hänger på Nordic. Saga ställde upp på en intervju och berättar om hur hon tar med sin husse Frank som får rasta av sig på Competition-klasserna på morgonen, medan hon själv kan chilla lite på sin favoritfilt borta vid yoken och slädarna.

Frank och Saga. Nämn en bättre duo som hänger ihop borta vid yta 4 på tidiga morgnar... I'm waiting!
Frank och Saga. Nämn en bättre duo som hänger ihop borta vid yta 4 på tidiga morgnar… I’m waiting!

Vad heter jag? Saga

Hur gammal är jag? 5 och 1/2 år

Vem är min husse eller matte? Frank & Emmy

Har jag någon favorithundkompis på gymmet? Jag är en dominant dam och har inte hundvänner på gymmet. Alla människor är dock mina vänner.

När är jag på Nordic? Morgonstund har guld i mund, ni finner mig på gymmet kl 0600.

Var brukar jag hänga när jag är på Nordic? Jag hänger vid comp-ytan vid slädarna.

Har jag någon favoritsyssla när jag är på Nordic? Jag älskar att hälsa på folk (lite för mycket) och då kan ni ofta höra mig sjunga

Finns det något vi inte får göra mot Saga? Jag älskar att leka men det passar sig inte alltid på Nordic då jag har svårt att hålla känsloregistret och min sångröst i schack… så lek helst inte med mig utan att först ha frågat min husse Frank om lov först. Jag trivs så på Nordic och vill hålla mig till trivselreglerna!

Tack för din medverkan, Saga.

Det här med hundar har fått utrymme även hos andra boxar. Jag minns en gång när jag reste i Kalifornien för ett gäng år sedan och jag kom förbi gymmet Dogtown CrossFit i Culver City, Los Angeles. Där berättade ägaren, Dusty Hyland, för mig att namnet var dels en referens till området Dogtown vid Santa Monica det / Venice Beach (kanske du sett denna film om skateboardens och surfingens födelse?) men också för att han tidigare haft en ägardispyt över just hundarnas vara eller icke vara på gymmet… lång historia kort, Dusty öppnade sitt eget gym där hundar absolut var välkomna!

För oss så har hundar en självklar plats på gymmet, så länge det sköts bra. Min samlade bild från att ha varit på Nordic i snart ett halvår är att hundarna bara är en positiv bonus. En hundallergiker kanske inte ska träna på Nordic; då finns det bättre alternativ med mindre päls som behövs dammsugas upp varje dag. Däremot om du är hundvän så kan du få flera nya kompisar!

Till exempel, kommer du till gymmet en tisdagskväll är det stor chans att du kommer att få träffa Kevin, vars matte heter Mikaela och som jobbar i receptionen på tisdagskvällarna.

Jag heter Kevin! Jag är ganska busig, men jag är också rädd för skivstänger som droppas och för PR-klockan, så var snäll not mig.
Jag heter Kevin! Jag är ganska busig, men jag är också rädd för skivstänger som droppas och för PR-klockan, så var snäll not mig.

Det är min tanke att följa upp det här med hundarna på Nordic och använda våra kanaler i YouTube, Instagram, blogg m.m. för att berätta om hur fyrbenta och tvåbenta varelser samlas inne på vårt gym på Hälsingegatan 47.

Vi tackar ödmjukast Saga och Kevin för att de ville medverka i det här blogginlägget. Utöver att också vara rumsrena och inte skälliga är de också goda vänner till oss människor som tycker om att träna på Nordic.

Har du frågor om hur det fungerar att ta med din hund till Nordic? Maila oss på info@crossfitnordic.se

I styrkans och friskhetens tjänst,

Coach Henrik

Kom igång

Kom till Nordic och känn dig som hemma

På CrossFit Nordic erbjuder vi varierad träning för att möta våra medlemmars olika behov och mål. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren atlet har vi något för dig.

Kom igång

Nordic - en lekstuga för vuxna